Испанците от Патакс нагряха публиката на Международния музикален фестивал Варненско

...
Испанците от Патакс нагряха публиката на Международния музикален фестивал Варненско
Коментари Харесай

Фестивалът Варненско лято“ слезе на плажа с горещия микс от фламенко и джаз

Испанците от " Патакс " нагряха публиката на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ 2018 със своят парещ микс от фламенко, поп, джаз, салса. С началото на модула " На границата с класиката " най-дългогодишното музикално събитие у нас излезе на откритите подиуми и първо - на плажа в клуб " Ментол ".

" Знаехме, че градът ви е доста прекрасен, само че това, което усетихме, надвиши доста упованията ", сподели Хорхе Перез пред варненската аудитория. Очакването беше огромно и музикантите бързо изстреляха феновете до световъртеж от ритми, импровизации и дръзки изяви на младата певица, която за пръв път е с групата. Култови части на Майкъл Джексън са в основата на множеството композиции на " Патакс ", в чийто състав влизат музиканти от Италия, Испания, Куба. Фламенко-танцьорка се появява в най-горещите моменти, с цел да украси с линията на испанския танц истинския жанр на клубната групировка.

" Патакс " сграбчват още първоначално, завъртят слушателя с изкусни импровизации, хвърлят го в джаз-импровизации на бас, електрическо пиано, саксофон и перкусии и го оставят да си поеме малко мирис в музикални игри, в които би трябвало да повтаря хрумванията на Хорхе Перез.

Още чувство за джаз ще има и в околните дни, когато Антони Дончев и неговият Джаз квинтет ще изпълнят премиерно Кончерто гроссо дружно с Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. Това ще се случи на 10 август от 21 ч. в Английския двор на Археологическия музей във Варна.

 

Линията продължава също на отрито " С песните на Вили " - един концерт, изтъкан от композиции на Вили Казасян, които ще бъдат изпълнени от щерка му Хилда и Васил Петров в компанията на Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов. Музикантите и оркестърът на Варненската филхармония ще бъдат дирижирани от Борислав Йоцов. Спектакълът под звездите на Летния спектакъл ще е на 13 август от 21 ч. 

Билети за събитията от програмата на ММФ " Варненско лято “ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за " Опера в Летния спектакъл “ - на касите на Летен спектакъл, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР