Испанското социалистическо правителство одобри указ за ексхумирането на тленните останки

...
Испанското социалистическо правителство одобри указ за ексхумирането на тленните останки
Коментари Харесай

Испанското правителство одобри ексхумацията на останките на диктатора Франко

Испанското социалистическо държавно управление утвърди декрет за ексхумирането на тленните остатъци на диктатора Франсиско Франко от мемориалния комплекс "Долината на падналите ", с цел да бъдат препогребани другаде, заяви вицепремиерът Мария дел Кармен Калво, представена от Франс прес.
Честваме 40-ата годишнина на демократична Испания и един постоянен и зрял парламентарен ред, а те са несъвместими със съществуването в мемориала на гроб, който продължава да слави личността на Франко, акцентира на конференция Калво.
"В "Долината на падналите " могат да почиват единствено тленните остатъци на починалите в Гражданската война ", означи тя, представена от Ройтерс. Според вицепремиера ексхумирането, на което фамилията на някогашния деспот остро се опълчва, може да се извърши до края на годината.
Предстои утвърденият от кабинета декрет да бъде гласуван от Конгреса на депутатите (долната камара в парламента), където социалистите са малцинство. Те обаче могат да разчитат на поддръжка от радикалната лява партия "Подемос ", каталунските сепаратисти и баските социалисти, с цел да получат нужното им нормално болшинство.
Ексхумирането на останките на Франко от мемориала, издигнат по негово разпореждане на 50 км северозападно от Мадрид, ще е паметно събитие в Испания, която още носи публичните и политически белези от Гражданската война от 1936-1939 година, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР