Испанското правителството разработи план с препоръки как да се празнуват

...
Испанското правителството разработи план с препоръки как да се празнуват
Коментари Харесай

Коледа в Испания: Без партита, а на службите – без пеене

Испанското държавното управление създаде проект с рекомендации по какъв начин да се честват Коледните празници по-безопасно. Всяка самостоятелна област обаче би трябвало сама да реши към какво да се придържа, съгласно епидемиологичната конюнктура в нея.

Мадрид, Мурсия и Навара могат да облекчат ограниченията по време на формалните празници, а други като Кастилия и Леон, Астурия и Страната на баските ще се наложи да ги затегнат.

Според министъра на опазването на здравето Салвадор Ила коледният проект " не е финален ". Дали заведенията за хранене и питейните заведения ще работят зависи от локалната власт във всяка провинция.

Сигурно е обаче, че празненства и огромни тържества няма да има. Отменя се и Парада на трите крале, където по традиция се стичат доста хора.

Маратонът „ Сан Силвестре” съгласно здравните специалисти е по-добре да се излъчва по малкия екран, с цел да се избегне наличието на аудитория.

Що се отнася до църковните служби най-добре е на тях да не се пее и да се употребява авансово записана музика.

Напомня се и, че при пътувания в чужбина на връщане всички са длъжни да показват негативен PCR тест.

В проекта на държавното управление има даже подробни рекомендации към студентите да се изолират за няколко дни преди да се върнат вкъщи, с цел да не заразят по-възрастните си родственици.

Максимум до 10 души или до три фамилии да се събират на едно място и да се заобикалят пътуванията. Коледните базари няма да бъдат неразрешени, само че ще работят с понижен потенциал.

Това важи и за Коледните концерти с рекомендация да са навън.

Вечерният час ще остане в действие, само че на 24 и 31 декември в цялата страна ще бъде продължен до 1 часа след среднощ.

Covid-19 обаче не попречи на испанската столица Мадрид да възпламени коледните си светлини, с цел да освети 30 спомагателни улици и площади макар острия стопански спад поради пандемията, съобщи Ройтерс.

ЛЕД светлини в алено, бяло и жълто, цветовете на испанското знаме, блестнаха в разнообразни елементи на града, в това число над 1 км по продължение на централния бул. около музея Прадо. Коледното осветяване нормално е значима туристическа атракция, само че тази година хората по улиците на Мадрид са доста по-малко поради пандемията.

Украсата на над 200 улици коства на града над 3,17 млн. евро, малко повече от миналогодишния бюджет от 3,08 млн. евро. Общината призна в изказване, че възнамерявала да похарчи доста повече, само че упоритостите ѝ били осуетени от Covid рецесията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР