Испанското правителство въвежда отново задължителното носене на маски на улицата

...
Испанското правителство въвежда отново задължителното носене на маски на улицата
Коментари Харесай

Испания: Носенето на маски по улиците пак е задължително

Испанското държавно управление вкарва още веднъж наложителното носене на маски на улицата заради нараствания брой на инфектираните с ковид в страната. Това заяви „ Ел Паис “.

По негова информация ръководителят на държавното управление Педро Санчес е оповестил това на среща с районните водачи, която се организира сега. Очаква се в четвъртък да се организира изключително съвещание на Министерския съвет, на което да бъде утвърден указът.
Носенето на маски става задължителнo за децата над 6-годишна възраст в Белгия
В Белгия носенето на маски става наложително за децата от 6-годишна възраст, оповестява БНР. Властите в страната ускоряват противоепидеми...
Прочети повече
Според вестник „ Ла Вангуардия “ министър-председателят е предложил също по този начин военните да вземат участие във имунизацията и следенето на разпространяването на инфекцията.

От началото на пандемията в Испания са открити над 5,5 милиона случая на заразяване, а повече от 88 800 пациенти са умряли. В края на декември 2020 година страната започва акция за имунизиране. Около 90% от испанците на възраст над 12 години към този момент са изцяло имунизирани против ковид.

Нивото на заразяване в Испания още веднъж се е нараснало. По-специално във вторник страната означи антирекордно на ден нарастване на броя на инфекциите.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР