Испанското правителство одобри помощ в размер на 10 500 000

...
Испанското правителство одобри помощ в размер на 10 500 000
Коментари Харесай

Испания дава 10.5 млн. евро за къщи и вещи на пострадалите в Ла Палма

Испанското държавно управление утвърди помощ в размер на 10 500 000 евро за потърпевшите от вулкана Кумбре Виеха на канарския остров Ла Палма. 5 милиона от тях ще бъдат за изграждане на нови жилища, а останалите 5.5 милиона - за закупуване на движимости от първа нужда.

" Правителството се ангажира да помогне на остров Ла Палма. Няма да изоставим никого ", сподели министърът на териториалната политика и представител на държавното управление Изабел Родригес. 

По нейните думи с парите ще бъдат издигнати 107 000 за хората, чийто къщи останаха под лавата. Това е така наречен " първа фаза на неотложност " на Специалния проект за възобновяване на остров Ла Палма на кабинета на Педро Санчес. 

В взаимозависимост от развиването на обстановката ще се подхващат спомагателни ограничения за подкрепяне на локалното население. Зоната на острова бе оповестена за „ пагубна “, а изключителната обстановка се разиска на смесена комисия сред районните и централната администрации. 

" Институциите са тук, с цел да решат проблемите ", сподели по този мотив министър председателят Санчес. След повторното изригване на вулкана, чиято лава обхвана 258 хектара земя са унищожени 589 здания и над 19 километра пътища на острова.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР