Испанското министерство на здравеопазването съобщи за 6 654 нови случая

...
Испанското министерство на здравеопазването съобщи за 6 654 нови случая
Коментари Харесай

В Испания: 6 654 нови случая на COVID-19 за денонощие и 637 починали

Испанското министерство на опазването на здравето заяви за 6 654 нови случая на инфектирани с COVID-19 през последното денонощие и 637 умряли. Мелийа продължава да бъде територията с най-висока заболеваемост в страната, а районът на Мадрид с най-високата периодичност на заразяване -245 при междинна за страната под 150 на 100 000 поданици.

Причината за по-високата периодичност на заразяване в Мадрид съгласно здравните управляващи се дължи на обстоятелството, че повече от половината случаи на ковид са от така наречен " английски вариант ", който е по-заразен и по-смъртоносен. Той е доминиращ в 8 от самостоятелните общности, а в Кантабрия и Каталуния към този момент е над 75% от новите случаи.

Освен него Министерството на здравеопазването е разкрило в страната 6 случая на калифорнийския вариант на COVID-19 и следи още 10 други разновидности.

Сред тях са Ню Йоркската, друга с генезис от Уганда и една нова, която е открита в Португалия.

От тези трите към момента няма публично регистрирани в Испания, само че защото в 9 провинции заетостта на интензивните отделения е над 25 % управляващите форсират имунизацията.

От понеделник в столицата ще бъдат имунизирани в домовете им близо 8 000 обездвижени лица, които не могат да стигнат до медицинските пунктове, както и техните болногледачи.

Въпреки, че третата вълна на процедура към този момент мина и сега сме на равнището от август предходната година, на локално равнище не престават строгите ограничения.

В момента към 390 000 от жителите на Мадрид са лимитирани в подвижността си, което е 4,7% от популацията на столицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР