Испанското министерство на здравеопазването обмисля да отложи поставянето на втората

...
Испанското министерство на здравеопазването обмисля да отложи поставянето на втората
Коментари Харесай

El Mundo: Испания обмисля забавяне при поставянето на втората доза на ваксините на Pfizer и Moderna



Испанското министерство на опазването на здравето обмисля да отсрочи слагането на втората доза на имунизациите против Covid-19 на фирмите Moderna и Pfizer за хора на възраст под 80 години, които към този момент са получили първата доза.

Информацията беше обявена от локалния вестник El Mundo, който се базира на документи, изпратени от здравното министерство до Комисията за публично здраве, която би трябвало да вземе дефинитивно решение по въпроса през идващите седмици.

Ако държавното управление продължи с сходно решение, по-голямата част от популацията на страната ще получи втората доза на една от двете ваксини след осем седмици вместо първичните три седмици при имунизациите на Pfizer/BioNTech и вместо четирите седмици за имунизацията на Moderna.

Министерството на здравеопазването на Испания пази сходен ход, като се базира на позитивни резултати, които са резултат след сходни решения, взети преди време в Обединеното кралство и Израел, където всеобщата имунизация е реализирана по-бързо спрямо други страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР