Испанският премиер Педро Санчес обяви пред Общото събрание на ООН

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви пред Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Испания увеличава даряваните Covid ваксини на 30 милиона дози

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, че страната му ще подари през първото тримесечие на идната година със 7.5 милиона дози повече ваксини против Covid-19, в сравнение с беше възнамерявала и по този начин общият брой на дарението ще бъде 30 милиона дози. Те ще бъдат предопределени най-много за Латинска Америка и района на юг от Сахара в Африка.

Премиерът Санчес беше единствено за ден в Ню Йорк и незабавно по-късно още веднъж отпътува за канарския остров Ла Палма, където към този момент пети ден пожарникари, военни и доброволци се борят да проправят нов път на лавата от вулкана Кумбре Виеха.

В речта си Санчес разгласи, че Испания ще внесе 30 милиона евро във Фонда за битка с климатичните промени. Той предизвести, че демокрацията в света е застрашена и прикани интернационалната общественост да я отбрани против екстремизма и неспазването на човешките права.

Според него битката за народна власт е освен в Афганистан, само че визира петте континента и се води даже и в най-развитите страни по света.

„ Това е ежедневна битка против тези, които желаят да наложат неравноправие, облагодетелстващо малко на брой “, сподели Санчес.

Той се застъпи и за „ заслужено възобновяване “ от пандемията от ковид по целия свят, като поддържа основаването на инструмент в границите на Международния валутен фонд, който да разреши прехвърлянето на средства от напредналите страни към най-уязвимите, с цел да могат да финансират промените, нужни за устойчивото им възобновяване, битката с климатичните промени, бедността и неравенството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР