Испанският премиер Педро Санчес обяви пред Общото събрание на ООН

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви пред Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Педро Санчес пред ООН: Испания ще дари 30 млн. дози Covid ваксини

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, че страната му ще подари през първото тримесечие на идната година със 7,5 милиона дози повече ваксини против Covid-19, в сравнение с беше възнамерявала и по този начин общият брой на дарението ще бъде 30 милиона дози.

Те ще бъдат предопределени най-много за Латинска Америка и района на юг от Сахара в Африка.

В речта си пред интернационалната организация Санчес разгласи, че Испания ще внесе 30 милиона евро във Фонда за битка с климатичните промени. Той сподели също, че демокрацията в света е застрашена и прикани интернационалната общественост да я отбрани против екстремизма и неспазването на човешките права.

Според него битката за народна власт е освен в Афганистан, само че визира петте континента и се води даже и в най-развитите страни по света.

" Това е ежедневна битка против тези, които желаят да наложат неравноправие, облагодетелстващо малко на брой “, сподели Санчес. Той се застъпи и за „ заслужено възобновяване “ от пандемията от ковид по целия свят, като поддържа основаването на инструмент в границите на Международния валутен фонд, който да разреши прехвърлянето на средства от напредналите страни към най-уязвимите, с цел да могат да финансират промените, нужни за устойчивото им възобновяване, битката с климатичните промени, бедността и неравенството.

Испанският министър председател беше единствено аз ден в Ню Йорк и незабавно по-късно още веднъж отпътува за канарския остров Ла Палма, където към този момент пети ден пожарникари, военни и доброволци се борят да проправят нов път на лавата от вулкана Кумбре Виеха.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР