Испанският премиер Педро Санчес нарече непропорционалния отговор“ на Израел във

...
Испанският премиер Педро Санчес нарече непропорционалния отговор“ на Израел във
Коментари Харесай

Испанският министър-председател Санчес казва, че „непропорционалните“ атаки на Израел в Газа представляват световна заплаха

Испанският министър председател Педро Санчес назова „ непропорционалния отговор “ на Израел във войната му против Газа районна и световна опасност и споделя, че признаването на палестинска страна е в „ Геополитическите ползи “ на Европа.

„ Международната общественост не може да помогне на палестинската страна, в случай че не признае съществуването й “, сподели той пред членове на Народното събрание в сряда, добавяйки, че сходен ход е „ обективен “ и „ това, което се изисква от общественото болшинство “.

Санчес от дълго време упорства Европейският съюз да признае Палестина, на което дълго време се съпротивляваше от израелското държавно управление и главните му съдружници.

В края на предишния месец той подписа взаимно изказване със своите ирландски, малтийски и словенски сътрудници, обявявайки, че са подготвени „ да признаят Палестина “, в случай че това може да помогне за разрешаване на повече от шест месеца война в Газа, по време на която израелските офанзивите са умъртвили минимум 33 360 души, съгласно палестински здравни чиновници.

С...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР