Испанският премиер и лидер на Социалистическа работническа партия Педро Санчес

...
Испанският премиер и лидер на Социалистическа работническа партия Педро Санчес
Коментари Харесай

Социалистите и Подемос договориха коалиция в Испания

Испанският министър председател и водач на Социалистическа работническа партия Педро Санчес е постигнал съглашение с Пабло Иглесиас от извънредно лявата партия " Подемос " за съставяне на съдружно държавно управление, заяви в. " Ел Диарио ". Според Ройтерс двамата към този момент са подписали авансово съглашение, посредством което да се образува " прогресивно " съдружно държавно управление.
Педро Санчес разяснява, че има вяра, че държавното управление ще бъде " прогресивно " и ще изкара " четири години, или цялостен управнически мандат ".
Съгласно постиганото съглашение, Пабло Иглесиас ще извършва функционалността на заместител министър-председател, като се чака той и Педро Санчес да дават повече детайлности на конференция по-късно денем.
Неубедителното показване на изборите осигуриха на до момента ръководещите социалисти най-вече места в испанския парламент (120 от общо 350), само че партията не съумя да реализира независимо болшинство, напомня БНР. Въпреки, че крайнолявата " Подемос " беше огромният губещ в извършените през уикенда избори, тя завоюва 35 депутатски места и взаимно със Социалистическа работническа партия Педро Санчес ще се опита да сформират колационно държавно управление.
Комбинацията от техните депутатски места обаче не е задоволителна сама по себе си, с цел да обезпечи болшинство в Народното събрание и те към момента ще би трябвало да търсят поддръжка от други партии, с цел да бъде доказано взаимното държавно управление.
Според информацията на вестник " Ел Диарио ", двете партии ще се опитат да вкарат и други в ръководещата коалиция,включително пазарно насочената " Сиудаданос ", крайно-лявата Mas Pais и баската националистическа партия PNV.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР