Испанският министър на здравеопазването Салвадор Ила обяви, че страната е

...
Испанският министър на здравеопазването Салвадор Ила обяви, че страната е
Коментари Харесай

Испанският здравен министър: В началото на края на пандемията сме!

Испанският министър на опазването на здравето Салвадор Ила разгласи, че страната е в „ началото на края “ на пандемията.

Според него до края на лятото идната година 70% от испанците ще бъдат имунизирани и по този метод ще се построи така наречен „ стаден имунитет”.

В Испания инфектираните надминаха 1 милион и 730 хиляди души, а умрелите са малко под 48 хиляди.

Испания е четвъртата страна в света с най-вече смъртни случаи от ковид по отношение на популацията си. Преди нея са единствено Белгия, Перу и Италия. Затова и упованията към имунизациите са прекомерно огромни.

От Испанската организация по медикаментите обаче предизвестиха, че това няма да повлияе на решението им по отношение на сигурността на предлаганите ваксини и тяхното утвърждение.

За да няма напън върху членовете на Агенцията, техните имена не се изнасят в медиите. Очакванията са, че първата зелена светлина ще бъде дадена най-рано на 29 декември за имунизацията на Pfizer / BioNTech.

Въпреки това сега върви разяснителна акция, че без значение от съществуването на ваксина, ограниченията за сигурност като обществена отдалеченост и носенето на маски ще останат в действие месеци наред.

Акцентира се и на случаи на наново заразяване с ковид, както и на така наречен „ Дълъг Ковид”, при който пациентите на процедура са преодолели инфекцията, само че признаците остават.

Според проучване измежду фамилните лекари, явлението се следи при към 15% от заболелите.

Наблюдава се и засилен интерес към тестването по избор, а обяснението на експертите е, че по този метод по-младите желаят да са сигурни, че при пътуванията за Коледните празници няма да заразят възрастните членове на фамилията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР