Испанският град Малага ще бъде домакин на финалната фаза на

...
Испанският град Малага ще бъде домакин на финалната фаза на
Коментари Харесай

Финалите на Купа "Дейвис" ще са в Малага

Испанският град Малага ще бъде хазаин на финалната фаза на шампионата за Купа " Дейвис " през ноември тази година, която ще се играе на твърди кортове в зала, оповестиха от Международната федерация по тенис.

Малага, в южната испанска област Андалусия, по-рано беше определена за един от четирите града домакини на груповата фаза на отборната конкуренция по тенис от 14 до 18 септември, само че в този момент ще бъде хазаин на елиминациите за финалите през 2022 и 2023 година.

На финалите ще вземат участие 16 народи, които са разграничени в четири групи в Болоня, Глазгоу, Хамбург и четвърти град, заменящ Малага, като всеки ще провежда мачовете от една група.

След това първите осем тима се класират за етапа на елиминациите, която ще бъде финално събитие в календара на мъжкия тенис и ще се организира от 21 до 27 ноември в Малага.

Кандидатурите за подмяна на Малага като град хазаин за груповата фаза би трябвало да бъдат подадени до 21 април, оповестиха от ITF и притежателите на шампионата Kosmos Tennis.

Руският тим няма да може да пази купата си, откакто ITF спря участието на Русия и Беларус и им забрани присъединяване във всички шампионати след нахлуването в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР