Испанските власти взеха решение дози от ваксината срещу коронавирус на

...
Испанските власти взеха решение дози от ваксината срещу коронавирус на
Коментари Харесай

Италия и Испания ограничават използването на „АстраЗенека”

Испанските управляващи взеха решение дози от имунизацията против ковид на " АстраЗенека " да бъдат поставяни единствено на хора над 60 години. Решението бе взето, откакто европейските и английските здравни управляващи откриха, че има евентуална връзка сред имунизацията на " АстраЗенека " и образуването на тромби в организмите на имунизираните с нея.

Италия също подхваща сходни ограничения. Рим ще предложи имунизацията на " АстраЗенека " към този момент да се ползва единствено на хора над 60 години, откакто Европейската организация по медикаментите заключи, че е допустима връзка сред образуването на кръвни съсиреци и ваксинирането с препарата. Председателят на италианския Върховен съвет по опазване на здравето Франко Локатели съобщи, че тези, които към този момент имат една доза от имунизацията, могат да си слагат и втората.

" Ваксинационната тактика се трансформира и от на следващия ден единствено хората над 60 години ще бъдат имунизирани с " АстраЗенека ", съобщи през вчерашния ден на конференция испанската здравна министърка Каролина Дариас след среща с районни водачи. Дариас заяви, че през днешния ден ще бъде взето решение дали на хората, на които към този момент е сложена една доза от имунизацията на " АстраЗенека ", да бъде сложена и втора доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР