Испанските власти обявиха снощи плановете си за излизане на страната

...
Испанските власти обявиха снощи плановете си за излизане на страната
Коментари Харесай

Испания обяви няколко фази на излизане от карантината


Испанските управляващи оповестиха нощес проектите си за излизане на страната от карантината и строгите ограничавания, наложени поради. Страната няма да дефинира съответни дати за отваряне на избрани обекти или събаряне на забрани. Вместо това страната ще влиза поредно в няколко етапи с гъвкава дълготрайност.

" Новата нормалност " би трябвало да се върне към края на юни, като стартира от 4 май. Четирите етапи обаче може и да трансформират периодите си според от разпространяването, следва от думите на премиера Педро Санчес и документа, оповестен след изказването му във вторник вечер.

Всичко зависи от потенциала на здравната система, ежедневните данни за инфектирани, извършване на защитните ограничения от бизнеса и данните за напредванията в и отвън градовете.

Първата фаза е наречена „ нулева “. Мерките стартират да се разхлабват на 4 май на Балеарските и Канарските острови. Седмица по-късно би трябвало да стартират " континенталните " самостоятелни области. Ще е допустимо отваряне на фризьорски салони и други обекти, където може да се запише час, също така заведенията за хранене ще може да дават храна за домовете. Ще продължат тренировките на професионалните спортисти.

Всяка от четирите етапи се чака да продължи до две седмици.

През първата фаза се възнамерява да се отварят заведенията за хранене, само че единствено външните им маси. Ще е допустимо да се пътува в границите на дадена провинция. Ще отворят дребните магазини, хотели и хостели. Има разхлабване за земеделските и рибарските действия.

През втората фаза може да се отворят и вътрешните пространства в заведенията за хранене, само че с органически потенциал. С една трета от потенциала си ще работят кина и театри.

Културни действия с под 50 седнали фенове, в случай че се реализират вътре, ще са вероятни. Ако са навън, ограничаването е 400 души.

Частично ще отворят образователни заведения, само че не и за часове, а да вземем за пример за изпити; множеството остават затворени до септември.

Пред третата фаза заведения за хранене и търговски обекти ще могат да позволяват по повече клиенти, само че още веднъж при строги ограничения за хигиена и отдалеченост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР