Испанските компании Индитекс (Inditex) и Тендам (Tendam) съобщиха днес, че

...
Испанските компании Индитекс (Inditex) и Тендам (Tendam) съобщиха днес, че
Коментари Харесай

Zara, Massimo Ditti и Mango също се изтеглят от Русия



Испанските компании " Индитекс " (Inditex) и Тендам (Tendam) оповестиха през днешния ден, че " стопират краткотрайно " активността си в Русия поради войната с Украйна. Те се изтеглят от пазара в символ на взаимност с украинския народ и в поддръжка на глобите, които доста мултинационални компании одобриха, напускайки страната.

" Индитекс " е благосъстоятелност на най-богатия човек в Испания Амансио Ортега, чието положение се пресмята на над 72 милиарда евро. Фирмата има марките Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bears, Stradivarius, Oysho, Zara Home и Uterqüe. Има над 7 500 магазина в целия свят, като най-вече са в Испания, а по-късно в Русия, където са 520 ".

" Тендам " пък държи правата на Cortefiel и има 50 магазина в Русия.

Общо за двете компании работят близо 10 000 чиновници, които в този момент остават без работа.

Амансио Ортега бе обект на рецензии през последните няколко дни в Испания, защото бавеше оповестяването на решението да изтегли бизнеса си от Русия. Сега двете компании стопират и онлайн продажбите. Според Ортега, магазините му са чартърен и по тази причина няма да има загуба от първичната инвестиция, а и съветския пазар образува 8,5 % от общата чиста облага на групата.

Той изрази подготвеност " да си сътрудничи във всичко належащо " с испанските управляващи и интернационалните непровителствени организации в границите на този спор и обeща, че ще предложи финансова поддръжка на освободените си чиновници.

От Русия се изтегля и другия фешън бранд Mango, благосъстоятелност на най-богатия в Каталуния бизнесмен Исак Андич.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР