Испанските грандове и проучват възможността за промяна формата на клубната

...
Испанските грандове и проучват възможността за промяна формата на клубната
Коментари Харесай

Катарците принуждават Реал и Барса на революционни промени в собствеността

Испанските грандове и изследват опцията за смяна формата на клубната благосъстоятелност, оповестява " Спорт ". Идеята на двата колоса е да продадат 49% от акциите на клуба на огромни компании или на капиталови фондове.
" Кралският клуб " и " блаугранас " са подготвени да създадат това, с цел да могат да се конкурират с клубове, които са благосъстоятелност на милиардери, или които имат поддръжката на цели народи, както Манчестър Сити и Пари Сен Жермен.

Първоначално концепцията е хрумнала на генералния шеф на каталунците Феран Ревертер, който по този метод се надява да реши финансовите проблеми на клуба. Президентът на Реал Флорентино Перес също намира концепцията за забавна. Той счита, че в дълготраен проект неговият клуб няма различен вид.
" Спорт " написа, че планът е още в начален етап и за реализирането му ще се изисква утвърждението на " сосиос " (членовете на обособения клуб). И Барселона, и Реал Мадрид считат, че най-хубавият метод за осъществяване на този проект е обществената продажба на акциите, с цел да не попаднат клубовете в ръцете на съветски или арабски олигарси.

Към момента и двата футболни гранда са спортни сдружения с нестопанска цел, а членовете на клубовете са съсобственици. Това не е първата концепция през 2022 година, по която Реал и Барса се сплотиха.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР