Испански учени от Университета в Гренада и Мадридския университет Комплутенсе

...
Испански учени от Университета в Гренада и Мадридския университет Комплутенсе
Коментари Харесай

Не повече от 200 грама млечни продукти на ден!

Испански учени от Университета в Гренада и Мадридския университет Комплутенсе оповестиха преди дни, че потреблението на мляко и млечни артикули оказва помощ за предотвратяването на появяването на разнообразни хронични болести, включително рак и диабет. Това написа в прес-рилийз, оповестен в MedicalXpress.
Млечна диета с ниско наличие на мазнини се показва като евентуална причина да намаление на риска от метаболитен синдром, исхемична болест на сърцето и инфаркт на миокарда, рак на дебелото черво, рак на пикочния мехур и също по този начин на диабет.
200 грама млечни артикули дневно са нужни на един възрастен човек, заяви пък през вчерашния ден изданието „ Руски вестник ”, което цитира Даря Халтурина - завеждащата отделението за профилактика на рисковите фактори към централния научно-изследователски институт при здравното министерство на Русия. 
Според Халтурина, това количество е здравословната и оптимална доза, която способства за намаление на рисковете за смъртност. „ След приложимост на повече от 400 грама млечни артикули за денонощие – резултатът престава да е позитивен ” — добави тя.
Ферментиралите млечни артикули като кисело мляко, йогурт, кефир, извара и сирене са по-полезни в сравнение с прясно мляко, тъй като не на всички хора им понася лактозата. На възрастни хора прясно мляко въобще не се предлага, напомнят учените.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР