Испански съд реши, че ръководителят на каталунската полиция Мосос д'Ескуадра

...
Испански съд реши, че ръководителят на каталунската полиция Мосос д'Ескуадра
Коментари Харесай

Испански съд отказа да постави под арест шефа на каталунската полиция

Испански съд реши, че ръководителят на каталунската полиция Мосос д'Ескуадра Жозеп Луис Траперо няма да бъде задържан, макар настояването на прокуратурата той да бъде арестуван, до момента в който тече следствието за подстрекаване към безредици, предадоха международните организации.

Говорител на съда съобщи, че паспортът на Траперо ще бъде лишен и той няма да може да напуща Испания, до момента в който продължава следствието. Освен това ще би трябвало да се явява пред арбитър на всеки две седмици. Каталунският полицейски началник е обвинен, само че не са му повдигнати обвинявания. Той беше разпитан в Мадрид дружно със собствен заместител и с ръководителите на две сепаратистки организации.

Разпитът се отнася до събития, случили се по време на улични митинги в Барселона на 20 и 21 септември.

Прокуратурата упреква Траперо, че през септември не се е притекъл на помощ на чиновниците на националната Гражданска армия, които били обградени в постройка на каталунското държавно управление от протестиращи последователи на независимостта.

Протестите в Барселона започнаха, откакто на 20 и 21 септември испанската полиция (Гражданската гвардия) обискира офиси и жилища в Каталуния, с цел да попречи на организирането на референдума за самостоятелност. Задържани бяха повече от 10 души, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР