Испански баки са продавали придружаващи финансови продукти на кандидатите за

...
Испански баки са продавали придружаващи финансови продукти на кандидатите за
Коментари Харесай

Първи пробойни при гарантираните от държавата кредити

Испански баки са продавали съпътстващи финансови артикули на претендентите за обезпечените от страната заеми, предопределени да смекчат икономическите последици от пандемията от COVID-19, заяви испанската организация за защита на конкуренцията CNMC. В публично изказване на 7 април контролният орган осведоми, че проверява дали някои кредитори са желали спомагателни гаранции, в множеството случаи - да бъдат купени застраховки "Живот " - в подмяна на разпределяне на заем.

Испания ще подсигурява заеми за 100 милиарда евро на компании и самоосигуряващи се лица. Програмата е основен детайл от държавния пакет за отбрана на бизнеса, понасящ съществени загуби от строгите ограничения за преодоляване на разпространяването на болестта в страната. Испанската държавна кредитна организация ще подсигурява 80% от заемите, ориентирани към по-малките компании и към самоосигуряващите се човеци и 70% от заемите за по-едрите корпорации.

Асоциацията на испанските банки посочи още при започване на седмицата, че е дала ясни указания на членовете си да не обвързват обезпечените от страната заеми с продажбата на други артикули. CNMC пък оповестява, че е получила повече от 50 тъжби през предходната седмица, свързани тъкмо с сходни отклонения от разпоредбите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР