Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) ще се опита да състави

...
Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) ще се опита да състави
Коментари Харесай

Ще имат ли социалистите самостоятелно правителство в Испания?

Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) ще се опита да сформира независимо държавно управление след създадените през вчерашния ден предварителни парламентарни избори. Това съобщи през днешния ден досегашният вицепремиер на Испания Мария дел Кармен Калво Поято , съобщи ТАСС.

" Смятаме, че можем да продължим да поддържаме тази формула, която сме почнали ", сподели Калво пред радио Кадена Сер. " Ще се опитаме да създадем всичко, за да образуваме държавно управление сами , тъй като считаме, че като партия и като държавно управление хората добре са ни разбрали . Ние считаме, че имаме повече от нужната поддръжка, с цел да поемем ръководството ", сподели тя.

Но Калво добави, че това не значи, че ИСРП не е подготвена да води разговор с други политически сили. " Необходимо е да почитаме всички, да приказваме с всички и да се опитаме да продължим по пътя на културата на съдействие в испанската политика ", означи Калво.
 БГНЕС
На създадените през вчерашния ден избори в Испания социалистите излязоха отпред с 29% и получават 123 места в 350-местната долна камара на Народното събрание. Абсолютното болшинство е от 176 места. Тъй като социалистите го нямат, това значи, че те ще би трябвало да водят договаряния с други политически сили.-->
 

Един от вероятните съдружници е обединението " Обединени ние можем " , която получава 42 места в Народното събрание. Нейният водач Пабло Иглесиас сподели, че е подготвен да води договаряния по въпроса за съставяне на държавно управление на левите политически сили, показва ТАСС. В предишния парламент социалистите имаха 84 места, добавя АП.
 
Народната партия губи повече от половината от депутатите си и ще има 66 места. Десноцентристката партия Гражданите получава 57 места. Крайната десница Вокс получава 10% и 24 места. За първи път от 80-те години крайнодясна партия ще участва в националния парламент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР