Испанската прокуратура заведе наказателно дело срещу временно отстранения президент на

...
Испанската прокуратура заведе наказателно дело срещу временно отстранения президент на
Коментари Харесай

Испанската прокуратура образува наказателно дело срещу Луис Рубиалес

Испанската прокуратура заведе наказателно дело против краткотрайно отстранения президент на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес за целувката с националката Дженифер Ермосо, заяви Ройтерс.

По-рано Ермосо подаде тъжба против Рубиалес в прокуратурата. Испанският портал " Релево " заяви, че Рубиалес е упрекнат в полово посягане по член 178 от Наказателния кодекс на Испания. Ако съдът потвърди виновността на футболния служител, той може да получи наказване отнемане от независимост за период от една до четири години.

На 20 август тимът на Испания победи Англия с 1:0 на финала и завоюва Световното състезание за дами за първи път. На церемонията по награждаването Рубиалес сложи медала на Ермосо и целуна състезателката по устните. На 26 август дисциплинарната комисия на ФИФА реши краткотрайно да в профил Рубиалес от позицията му като президент на Испанската федерация.

Действията на Рубиалес провокираха рецензии от медии и деятели, испанският министър на културата и спорта Микел Исета изиска публично опрощение от ръководителя на федерацията, а прокуратурата в Мадрид стартира дело против шефа на футболната организация. Рубиалес се извини и призна, че е сбъркал и от страст е целунал футболистката без преднамереност.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР