Испанската област Каталуния ще направи използването на Европейския зелен сертификат

...
Испанската област Каталуния ще направи използването на Европейския зелен сертификат
Коментари Харесай

Задължителен зелен сертификат и в хотели и ресторанти в Каталуния

Испанската област Каталуния ще направи потреблението на Европейския зелен документ наложително при влизането в хотели и заведения за хранене. Досега той се използваше единствено за нощните питейни заведения и нощни заведения.

Сертификатът удостоверява, че обещано лице е имунизирано с две дози, преболедувало е Covid-19 или има негативен тест. Той ще стане наложителен за достъп до сватби, фирмени тържества, заведения за хранене с танци в закрити пространства, хотели и други обществени събития.

За да влезе в действие мярката би трябвало авансово да бъде утвърдена от Висшия съд на Каталуния, защото визира съществени права на жителите.

Той към този момент даде единодушието си документът да бъде употребен в нощните заведения и нощните питейни заведения. Решението за въвеждането на документа бе взето на съвещание на локалните здравни управляващи, на което се одобри и удължаването на дребното останали ограничавания с още две седмици.

Сред тях са възбраната за продажба на алкохол в магазините сред 22 часа и 6 часа сутринта и възбраната за улични празненства сред 1 и 6 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР