Испанската национална полиция заедно с митнически служители заловиха почти тон

...
Испанската национална полиция заедно с митнически служители заловиха почти тон
Коментари Харесай

Испания залови близо тон кокаин, предназначен за "Балканския картел"

Испанската национална полиция дружно с митнически чиновници заловиха съвсем звук кокаин на южното пристанище Алхесирас, оповестяват органите на реда.

Наркотиците са били скрити в контейнери и доставени от Южна Америка и са били предопределени за " Балканския картел ".

Калабрийската мафия в днешно време работи допълнително от 40 страни, споделят специалисти

Този картел сега е най-активният на европейско равнище “, се показва в известието. 

От полицията показват, че латиноамерикански банди изпращат кокаин, прикрит измежду легални артикули в контейнери, идващи с кораби в испанските пристанища. 

Той е задържан, а следствието продължава

Акцията стартира след сигнал за идването на резервоар със " доста количество кокаин " в провинция Андалусия. Пристанище Алхесирас е едно от най-големите в Испания. Агентите, които от дълго време проверяват активността на " Балканския картел ". Те са имали информация, че тази група, формирана от жители от някогашна Югославия, е търсила метод да преработи този кокаин.

В същото време те получават предизвестие от Колумбия, че еквадорски транспортен съд, който стопира в Колумбия, възнамерява да транспортира кокаин до пристанище в Испания. 

Дрогата се прави оценка на към 1,5 милиона $ и е хваната в Хонконг

Агентите са разпознали номера на кораба, и когато той доплавал в Алхесирас, следователите отворили контейнерите и разкрили 415 кг от опиата.

Въз основа на нова информация те научили, че в Алхесирас идва различен резервоар с опиати, тъй че в него разкрили още 500 кг кокаин, показва се в известието. 

Модерната наркооранжерия е била оборудвана с мини-капани

„ Разследването продължава, с цел да бъдат разпознати всички членове на мрежата и да бъдат задържани ", сподели испанската полиция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР