Испанската крайнолява партия Подемос няма да приеме декоративни постове в

...
Испанската крайнолява партия Подемос няма да приеме декоративни постове в
Коментари Харесай

Партия "Подемос" няма да приеме "декоративни" постове в испанското правителство

Испанската крайнолява партия " Подемос " няма да одобри " декоративни " постове в съдружно държавно управление със социалистите в подмяна на поддръжка за и.д. министър председател Педро Санчес, сподели през вчерашния ден водачът й Педро Санчес, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Санчес даде по-рано сигнал, че Испанската социалистическа работническа партия е покрай договорка за сформиране на държавно управление с " Подемос ". Но думите на Иглесиас приказват за това, че има още доста неща, за които двете политически сили би трябвало да се спогодят, отбелязва " Ройтерс ".

Иглесиас насочи в Народното събрание апел към Санчес партията му да бъде показана в държавното управление по метод, отговарящ на каузи й от гласовете, които получи на парламентарните избори през април.

" Този, който желае съдружно държавно управление, не предлага декоративна роля на мощ с 3.7 милиона гласоподаватели ", сподели Иглесиас в Конгреса на депутатите, където се водят диспути за кандидатурата на Санчес, съобщи ТАСС.

Без поддръжката на " Подемос " социалистите имат малко шансове да обезпечат одобряването на Санчес за ръководител на държавното управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР