Испанската хазна е започнала събирането на информация за фондацията на

...
Испанската хазна е започнала събирането на информация за фондацията на
Коментари Харесай

Испанската хазна разследва фондацията на Лео Меси

Испанската хазна е почнала събирането на информация за фондацията на Лионел Меси (FLM) и заплащанията направени към нея за интервала от 2010 до 2013 година, разкрива „ Der Spiegel “, представен от „ El Mundo “.

Хазната проверява дали даренията, които са направени не могат да бъдат част от заплатата на Лео Меси. Очевидно, приносът е директно обвързван с играча: има бонуси, в случай че той завоюва Златната топка, а изплащанията ще бъдат спряни, в случай че аржентинецът напусне тима.

В този случай Министерството на финансите изследва дали Барселона е отпуснала тези суми на Фондацията като част от заплатата на Меси, с цел да избегне аржентинския футболист заплащането на повече налози. Като дарения, тези суми имат обилни данъчни облекчения спрямо високите налози, които клубът и играчът би трябвало да платят за многомилионната заплата на Меси.

Фондацията е сътвори още през 2007 година, само че е записана законно през юни 2013 година.

За 2017 година от Барселона са платили минимум 5,3 милиона евро на Фондацията, разкрива „ Der Spiegel “.

Според информацията на немското издание, от Барселона в продължение на години са употребявали този тип заплащания, като вноски, които дават данъчни облекчения и за двете лица. То ползва понижение от 35% на корпоративния налог.

Ако Министерството на финансите оцени направените заплащания като част от заплатата на Меси, то двете страни могат да бъдат упрекнати в машинация.

Източници близки до следствието оповестиха пред „ El Mundo “, че то продължава.

„ Освен това ориста на парите на фондацията на Меси също е сложена под въпрос. Фондацията би трябвало да посвети минимум 70% от приходите си за задачите, за които е основана, в границите на четири години след приемането на този дохд. В консултативните сметки се натрупват осведомителни пропуски и подозрителни разноски, а тези, които са предопределени за тяхната обществена работа наподобяват незадоволителни “, написа „ El Mundo “.

Меси подари 70 хиляди на филантропична организация

„ Големи суми се изпращат в Аржентина в компания, която е самостоятелна от компанията-майка “, се споделя още в материала.

Барселона платил данъчните отговорности на Меси

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР