Испанската футболна лига е осуетила опита на представителите на Неймар

...
Испанската футболна лига е осуетила опита на представителите на Неймар
Коментари Харесай

Испанската футболна лига отказа да приеме парите за Неймар

Испанската футболна лига е осуетила опита на представителите на Неймар да платят рекордната сума от 222 милиона евро, с която бразилският нападател да се освободи от контракта си с " Барселона " и да премине в " Пари сен жермен ".

Адвокатът Хуан де Диос Креспо е дошъл в четвъртък в офисите на Ла Лига в Мадрид дружно с още двама адвокати. Тримата са желали да подават сумата, заложена в клаузата за откупуване на Неймар. Те обаче са били осведомени за отхвърли на лигата да одобри заплащането от генералния шеф Хавиер Гомес.

От организацията отхвърлиха да разгласят повода за решението си. " Можем да потвърдим, че юристите на играча пристигнаха да подават откупната сума и получиха отвод. Това е всичката информация, която можем да дадем на този стадий ", се споделя в формалното изказване на Ла Лига.

Според испанските медии футболната лига е отказала заплащането, защото смята, че ПСЖ нарушава финансовия феърплей. Още през вчерашния ден президентът на Ла Лига Хавиер Тебас разгласи, че ръководената от него организация няма да одобри парите.

Финансовият феърплей не разрешава на клубовете да имат загуби над 30 милиона евро в границите на три години, както и разноските за заплата да надвишават 70% от приходите.

" Държавно спонсорираните клубове, които се конкурират посредством използването на финансов допинг, могат да дестабилизират професионалния футбол в Европа, интернационалния трансферен пазар и шампионатите и шампионатите ", съобщи Тебас.

Според в. " Марка " Неймар и неговите представители ще се извърнат към ФИФА с искане да се позволи краткотраен трансфер, до момента в който въпросът бъде позволен. Плановете на ПСЖ бяха договорката да бъде финализирана в околните дни, с цел да може бразилецът да дебютира в събота. Тогава парижани посрещат " Анже " в дуел от първия кръг на френското състезание.

Ла Лига няма пълномощия да контролира финансовият феърплей и затова няма учредения да откаже заплащането, написа още " Марка ". Според изданието ФИФА съвсем несъмнено ще даде зелена светлина за прехвърлянето.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР