Испания започна с равенство Евро 2020, след като на свой

...
Испания започна с равенство Евро 2020, след като на свой
Коментари Харесай

Швеция препъна Испания на старта

Испания стартира с тъждество Евро 2020, откакто на собствен терен в Севиля направи 0:0 против Швеция в мач от Група Е на шампионата на Стария континент по футбол.

Испания стартира мощно срещата и пое контрола над топката от първата минута. Шведите пък не се притесняваха да се отбраняват и като цяло не позволиха съществени неточности в отбраната си. Най-добрата опция за „ Ла Фурия “ пропусна Алваро Мората. Нападателят на Ювентус бе изведен самичък против Робин Олсен в 38-та минута, само че стреля около вратата.

В ответната офанзива огромен късмет пропуснаха и шведите. Александър Исак бе изтърван в наказателното поле на домакините при бърза контраофанзива, стреля мощно от дребен ъгъл, само че от голлинията Маркос Йоренте съумя да почисти топката, която в следствие се отби и в страничната греда.

След почивката Мората и Олмо пропуснаха преференциални обстановки, а в 61-та минута Швеция още веднъж бе на сантиметри от гола. Исак още веднъж изтормози бранителите на Испания и центрира прострелно към далечната греда. Там Емил Форсберг бе оставен на метри от голлинията, само че не съумя да засече топката в мрежата.

В 90-та минута на дуела Пабло Сарабия центрира добре от дясното крило, Жерар Морено засече добре топката с глава и я насочи към вратата на шведите. Там обаче Робин Олсен реагира прелестно и отрази. Малко по-късно и Сарабия насочи удар към противниковата врата, само че Олсен още веднъж бе на мястото си.

В ранния дуел от групата в Санкт Петербург Словакия сервира една от изненадите на шампионата досега, откакто надигра с 2:1 Полша.

В идващите мачове на 19 юни Испания посреща още веднъж в Севиля Полша, а ден по-рано в Санкт Петербург шведите ще играят против Словакия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР