Испания удължи граничния контрол с Португалия до 6-ти април, за

...
Испания удължи граничния контрол с Португалия до 6-ти април, за
Коментари Харесай

Испания удължи граничния контрол с Португалия до 6-ти април

Испания удължи граничния надзор с Португалия до 6-ти април, с цел да понижи пътувания сред двете страни в дните към католическия Великден. Влизането в Испания е позволено единствено за испанци, техните съпрузи или сътрудници, регистрирани в обществения указател и децата, които живеят под тяхно настойничество. 

Границата с Португалия бе затворена на 31 януари, поради внезапно повишаване на случаите на инфектирани с новите варианти на ковид в прилежащата страна. Сега обстановката е овладяна и от двете страни на границата, само че управляващите подхващат по-строги ограничения, с цел да предотвратят възможна четвърта вълна на Covid 19. 

Те чакат с наближаването на Великденските празници да се усилят и несъществените пътувания и по тази причина стягат рестриктивните мерки. В Испания от 29 март до 9 април, когато е Страстната седмица, няма да може да се пътува сред обособените райони по искане на централното държавно управление. 

Всички се съгласиха като се изключи районното в Мадрид, което ще апелира мярката пред съда. 

Според премиера Изабел Диас Аюсо болестта в Испания влиза през летище Барахас в Мадрид и кабинетът на Педро Санчес би трябвало да ограничи полетите, а не да лимитира самите испанци.

Междувременно честотата на заразяване в страната спадна под 130 случая на 100 000 поданици, заради което Германия отстрани 6 испански провинции от листата на рисковите области. Това са Кастилия Ла Манча, Валенсия, Естремадура, Ла Риоха, Мурсия и Балеарските острови.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР