Испания спечели третото издание на Лигата на нациите. Иберийците надделяха

...
Испания спечели третото издание на Лигата на нациите. Иберийците надделяха
Коментари Харесай

След дузпи Испания спечели Лигата на нациите

Испания завоюва третото издание на Лигата на нациите. Иберийците надвиха трагично с 5:4 след осъществяване на дузпи против Хърватия, а противниците приключиха наедно 0:0 в постоянното време и продълженията.

В 12-ата минута Гави шутира от границата на наказателното поле след неточност на " ватрените ", само че топката не откри очертанията на вратата. В 27-ата минута героят за Манчестър Сити от финала в Шампионската лига през този сезон Родри стреля с глава, а топката се удари в неговия съотборник Алваро Мората и излезе отвън терена.

Четири минути по-късно опит за гол с глава на Иван Перишич след центриране на Лука Модрич беше спрян от вратаря Унай Симон.

В 36-ата минута Алваро Мората не можа да се разпише след подаване в наказателното поле на Жорди Алба.

След почивката хърватите направляваха събитията на терена, до момента в който " ла хала " към момента нямаше прецизен удар във вратата на своя съперник.

В 51-ата минута Перишич преодоля Хесус Навас и центрира, Унай Симон не се оправи добре и кълбото доближи до Йосип Юранович, който стреля неопределено от въздуха.

Четвърт час по-късно Родри шутира от неопределено от отдалеченост, а 15 минути преди приключване на постоянното време Доминик Ливакович излезе и пресече подаване за Фати, само че не почисти добре топката и тя доближи до Фабиан Руис, който стреля от сложна позиция, само че не откри очертанията на вратата.

Последваха мощни изяви за иберийците, които можеха да завоюват дуела. В 84-ата минута Мерино подаде за Ансу Фати в наказателното поле, само че ударът на резервата на Испания беше спрян пред голлинията от опитния Перишич.

В последните секунди от постоянното време Навас подаде за Марко Асенсио, само че ударът му мина около вратата.

В 103-ата минута удар на Дани Олмо от наказателното поле мина над вратата на Хърватия. Първото продължение приключи със избавяне на Унай Симон след удар на Марсело Брозович.

В третата минута на второто продължение нов опит за гол на Олмо завърши с изтребване в корнер от хърватската отбрана.

При последвалите дузпи вратарят Унай Симон направи спасявания след удари от бялата точка на Ловро Майер и Бруно Петкович. Даниел Карвахал осъществя за испанците, носейки скъпия триумф с 5:4.

Испания взе реванш за провалянето си на финала в шампионата преди две години против Франция. Първото издание на Лигата на нациите беше извоювано от Португалия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР