Испания ще изпрати за Украйна 1370 гранатомета и 700 000

...
Испания ще изпрати за Украйна 1370 гранатомета и 700 000
Коментари Харесай

Испания изпраща на Украйна 1370 гранатомета, картечници и боеприпаси

Испания ще изпрати за Украйна 1370 гранатомета и 700 000 патрона за пушки и картечници, разгласи министърът на защитата Маргарита Роблес. Те ще бъдат превозени с два самолета на Военно-въздушните сили до границата в Полша, откъдето ще бъдат взети от украинските управляващи.

Роблес акцентира, че тази първа пратка е „ значима “, тъй като ще разреши на „ хора, които нямат огромен опит в потреблението на оръжия “, да се защитят. Изказването ѝ идва часове откакто образецът Педро Санчес разгласи пред Народното събрание, че страната ще изпрати непосредствено оръжия на Украйна, макар че преди този момент твърдеше, че ще подкрепя единствено Европейския механизъм за поддръжка на мира.

Санчес промени позицията си след рецензии от страна на опозицията и след договаряне на взаимните дейности на западните водачи.

Подкрепата за Украйна бе призната с утвърждение от консервативната „ Народна партия “ и „ Гражданите “, само че срещна съпротивата на левите от „ Подемос “, които желаеха оставката на Санчес.

На предизвестията към държавното управление, че прави „ неточност “, министър Роблес отговори, че има поддръжката на втория вицепремиер Йоланда Диас, която влезе в кабинета от квотата на „ Подемос “.

Според Роблес съветската атака „ еволюира всеки ден “ и принуждава Испания, и останалите страни членки на Европейски Съюз, да трансформират решенията си да и да „ се изправят пред тази неприемлива експанзия “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР