Испания ще дари през първото тримесечие на следващата година 50

...
Испания ще дари през първото тримесечие на следващата година 50
Коментари Харесай

Испания ще дари 50 милиона дози ваксини през първото тримесечие на 2022 г

Испания ще подари през първото тримесечие на идната година 50 милиона дози ваксина против Covid-19, заяви вицепремиерът Надя Калвиньо пред публицисти. По този метод, посочи тя, всеки испанец ще обезпечи повече от една ваксина на жителите на най-уязвимите страни.

Планираното до в този момент подаяние бе 30 милиона дози, само че поради тревожните данни за развиването на пандемията, които идват от Латинска Америкаq испанското държавно управление е решило да усили количеството с още 20 милиона. Новината е съобщил министър председателят Педро Санчес на срещата на върха на Г-20 в Рим с уточнението, че това не е задоволително, по тази причина страните, които могат да си разрешат, би трябвало да обезпечат в допълнение ваксини за по-бедните страни.

По думите на Калвиньо Санчес е призовал и за нарастване на производството, повече взаимност и взаимни ограничения за икономическо възобновяване. В рамките на форума, той се е срещнал с министър председателите на Канада и Австралия и с шефа на Световната комерсиална организация. Подкрепил е и президента на Аржентина в договарянията му с Международния валутен фонд за преразглеждане дълга на страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР