Испания регистрира нов рекорд по брой поставени ваксини за един

...
Испания регистрира нов рекорд по брой поставени ваксини за един
Коментари Харесай

Държава рекордьор по поставяне на ваксини за един ден

Испания записва нов връх по брой сложени ваксини за един ден от началото на акцията на 27 декември предходната година. В четвъртък са сложени 611 000 дози от четирите позволени ваксини на лица от разнообразни възрастови групи във всички самостоятелни райони.

Здравните управляващи в самостоятелните райони към този момент са ваксинирали над 6 900 000 души или 14,7% от популацията с две дози и близо 14 912 000, което е 31,4% от популацията с една доза.

Целта, сложена от държавното управление, е 70% от популацията на Испания да бъде имунизирано до края на лятото.

Премиерът Педро Санчес увери, че това е допустимо и посочи, че до края на август, след по-малко от 100 дни ще има 33 милиона ваксинирани. Според него страната ще доближи 10 милиона до края на юни и 25 милиона доникъде на юли.

Испания записва първия милион имунизирани на 12 февруари, втория на 22 март, след по-малко от месец на 8 април доближи третия и четвъртия на 27 април. На 3 май към този момент бяха пет милиона души, а седмица по-късно, на 10 май, станаха шест милиона с цялостна имунизация.

Според последната актуализация от Министерството на здравеопазването в страната са доставени над 23 милиона дози ваксини. Благодарение на тях смъртността ще спадне с 60% през май, сочи изследване на изследователска група към Политехническия университет в Каталуния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР