Испания предложи на Португалия помощ, като вземе на нейна територия

...
Испания предложи на Португалия помощ, като вземе на нейна територия
Коментари Харесай

Испания ще лекува португалски пациенти

Испания предложи на Португалия помощ, като вземе на нейна територия португалски пациенти за лекуване, с цел да облекчи препълнените лечебни заведения в прилежащата страна. По последни данни в тях са настанени за лекуване над 6200 пациенти, съобщи БНР.

Министърът на опазването на здравето Каролина Дариас " е в директен контакт с португалския си сътрудник " Марта Темидо, с цел да " обменя информация " и " прави оценка подобаващите линии на съдействие ", обясниха испански държавни източници пред португалския вестник " Публико ". Това се постанова поради невижданото повишаване на случаите на ковид в Португалия.

Тя е измежду най-пострадалите от третата вълна на COVID-19 с 14 158 умряли от началото на пандемията, което я слага на девето място в света по смъртни случаи на глава от популацията. Заразените са близо 770 хиляди при малко над 10 милиона население. Само за последния уикенд случаите на COVID-19 са съвсем 10 хиляди.

Въпреки високата заболеваемост от този понеделник към милион и 200 хиляди възпитаници ще се върнат в класните стаи след две седмици спиране. Португалското министерство на образованието се аргументира с обстоятелството, че огромна част от учениците нямат компютри за онлайн образование, а има и значително обитаеми места без интернет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР