Испания, която е сред най-силно засегнатите от пандемията от коронавирус

...
Испания, която е сред най-силно засегнатите от пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Туристическа Испания премина бариерата от 3 млн. инфектирани

Испания, която е измежду най-силно засегнатите от пандемията от ковид страни, мина прага от три милиона инфектирани, съобщи ДПА, представена от БНР. Броят на доказаните инфекции набъбна с 16 402 през последните 24 часа, заяви министерството на опазването на здравето.

Само Съединени американски щати, Индия, Бразилия, Англия, Русия и Франция са съобщили за по-голям брой инфектирани с COVID-19 от Испания.

През последните 24 часа испанските здравни управляващи са записали и 766 смъртни случая, свързани с ковид, което е най-високият брой от април. Общо над 63 000 испанци са умряли с коронавирусна зараза.

Но има и добра вест за 47-те милиона жители на известната туристическа дестинация: броят на новите случаи на 100 000 души население в границите на седемдневен интервал устойчиво понижава от януари на фона на строгите ограничавания за напредване и събирания.

За да ограничи разпространяването на вируса във вторник Испания удължи до 2 март рестриктивните мерки за влизане в страната от рисковите страни Англия, Южна Африка и Бразилия. Причината е нарастване на случаите с евентуално по-заразните разновидности на новия ковид в тези страни.

- Френският парламент утвърди във вторник удължение на здравното изключително състояние в страната до 1 юни. Решението бе взето с 278 против 193 гласа. Новото удължение бе силно оспорвано и против него гласоподаваха депутати и от дясната, и от лявата част от политическия набор.

Въведеното през март предходната година здравно изключително състояние дава опция на държавното управление да постанова ограничаващи ограничения, в това число настоящия вечерен час от 18.00 ч.

Във Франция се следи увеличаваща се отмалялост от рестрикциите. Все повече ресторантьори приканват да им се позволи още веднъж да отворят заведенията си. За анулиране на рестриктивните мерки упорстват и ски курортите.

Училищата и детските градини в страната не престават да работят. Всички магазини като се изключи комерсиалните центрове остават отворени. Вечерният полицейски час остава в действие.

Франция заяви за нови 18 870 случая на ковид в страната във вторник по отношение на " едвам " 4 317 в понеделник, само че под 23 337 случая, регистрирани през същия ден предходната седмица. Седемдневната пълзяща междинна стойност на новите инфекции, която изглажда ежедневните нередности при отчитане, възлиза на 19 348, което е най-малко от 20-и януари. Общият брой на случаите на Covid-19 от началото на пандемията пък се нараснал до 3,36 милиона - шестият най-голям в света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР