Испания и Великобритания преговарят за споразумение по сигурността и отбраната

...
Испания и Великобритания преговарят за споразумение по сигурността и отбраната
Коментари Харесай

Лондон и Мадрид обсъждат военно сътрудничество след Брекзит

Испания и Англия договарят за съглашение по сигурността и защитата за интервала след излизането на Лондон от Европейския съюз. Това оповестява през днешния ден в. "Паис ", като цитира испански дипломатически източници, съобщи ТАСС.

Според изданието договорът планува съдействие в битката с тероризма, в киберотбраната, а също по този начин общи военни задачи и "мерки за доверие ", засягащи английската база в Гибралтар - мотив за непрекъснати търкания сред двете страни. Вестникът прецизира, че в плана не се загатват проблеми, свързани с външната политика и защитата, което дава необятни благоприятни условия за взаимна активност.

Колкото до базата в Гибралтар - отвъдморска територия на Англия на Пиринейския полуостров, оспорвана от Испания, Мадрид е наложил ограничавания по отношение на корабите, закотвени там, и военните самолети, насочващи се към Гибралтар. На 31 декември испанските управляващи обявиха, че е реализирано авансово съглашение за статута въз основата след Брекзита.

Гибралтар ще бъде отчасти обзет от договорите, настоящи в Европейски Съюз, да вземем за пример от Шенгенското съглашение, показва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР