Испания е наложила вето върху черновата на съвместна декларация, която

...
Испания е наложила вето върху черновата на съвместна декларация, която
Коментари Харесай

Испания наложи вето върху проекта на декларацията от срещата в София през май

Испания е наложила несъгласие върху черновата на взаимна декларация, която ще бъде оповестена по време на срещата на върха ЕС-Западните Балкани в България през май, оповестява B92, базирайки се на испанския вестник " Паис ".

Според испанския вестник " повода не е външната политика на Европейски Съюз ", а по-скоро Мадрид не желае името и подписът на премиера Мариано Рахой да бъдат " в същия документ, на същото равнище " с на косовския водач.

Испания е измежду пет страни членки на Европейски Съюз, които не признават Косово за самостоятелна страна.

" Паис " написа още, че информацията е доказана от няколко дипломатически източници и че Рахой най-вероятно ще напусне срещата в София преди да дойдат представителите на Сърбия, Черна гора, Албания, Македония, Босна и Херцеговина и Косово.

Испанският министър председател ще бъде единствено на първия ден по време на неофициалната вечеря с другите водачи на страните членки.

Според уеб страницата EURACTIV.com през март Рахой е декларирал пред българския си сътрудник Бойко Борисов, че " има проблем със срещата в София " и че " заплашва да не участва, в случай че Косово взе участие ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР