Испания е една от страните, в които порасналите пълнолетни деца

...
Испания е една от страните, в които порасналите пълнолетни деца
Коментари Харесай

Испанска програма подпомага младежите да напуснат родния дом

Испания е една от страните, в които порасналите пълнолетни деца остават прекомерно дълго в дома на родителите. Това се дължи значително и на високите цени на наемите и на недвижимите парцели, а от друга – на невъзможността на младите да се оправят с финансовата тежест на своето пълноправие. Едва 16 % от младежите в Испания живеят независимо по отношение на 32 на 100 от своите връстници в Европа, демонстрират данните на изследователската организация " Обсерватория за равноправност " (Observatory of Emancipation). В Малага, да вземем за пример, през първото тримесечие на годината наемите са скочили с 20,4 %, а наличните парцели са намалели с 27 на 100, по данни на уеб страницата за търсене на парцели Idealista.com.

В отговор та тази наклонност испанските управляващите приготвиха стратегия, която подкрепя милиони младежи да изоставен родния дом и да наемат личен парцел, като им предлага изоставени жилища или парцели под забрана като първа стъпка към тяхната автономия. Тази опция се разкри, когато преди десетилетие пазарът на недвижими парцели се срина до невиждани размери, отбелязва Ройтерс.

Тази седмица държавното управление в Мадрид разгласи, че ще преобразува 50 000 парцела под забрана, държани от испанската банка " с неприятен кредитен рейтинг Sareb, в домове за отдаване чартърен на доста по-приемливи цени. Същевременно в Народното събрание беше контрактуван проектозакон, който слага таван на наемите в региони, където има забележителен скок на наемите. Скъпите наеми са сериозен проблем на Балеарските и Канарските острови, както и по средиземноморския бряг на Испания, където на пазара доминират парцелите, предлагани за малко наемане от туристите.

Популистки ход с политически цели

Темата за поскъпващите наеми в Испания е измежду главните акценти в предизборната акция за идните локални избори на 28 май и парламентарните избори по-късно тази година. Затова мярката за по-евтините жилища за младите се преглежда като политически ход, който по-скоро има популистки резултат.

Според министъра на стопанската система Надя Калвиньо държавното управление се пробва да усили броя на общинските жилища като в Испания те са едвам 300 000 или 3 % от целия жилищен фонд по отношение на към 9 на 100 в Европейски Съюз като цяло.

„ Предлагането на парцели под забрана е по-скоро политика за привличане на гласове, а не решение на казуса с дефицита на жилища, защото множеството от тях се намират в така наречен " призрачни " градове, в които никой не желае да живее “, споделя Хавиер Диас Искердо, анализатор по парцелите към банка " Рента 4 ".

Банка " Сареб " беше основана през 2012 година, с цел да поеме над 50 милиарда евро под формата на недвижими парцели и други неприятни активи от някогашните спестовни банки, банкрутирали при спукването на имотния балон в страната. Макар и държавното управление да твърди, че ще обезпечи 50 000 жилища за отдаване чартърен, в действителност налични и подготвени за нанасяне са не повече от 9000, отбелязва Ройтерс.

 
Вижте по какъв начин Испания промени визията си какво е тъкмо испанското семейство 


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР