Испанецът Рафаел Надал постигна победа номер 300 в кариерата си

...
Испанецът Рафаел Надал постигна победа номер 300 в кариерата си
Коментари Харесай

Надал постигна победа №300 в Големия шлем

Испанецът Рафаел Надал реализира победа номер 300 в кариерата си в шампионатите от Големия шлем. 

Това се случи във втория кръг на Откритото състезание на Франция, в който той надигра представителя на домакините Корентен Муте с 6:3, 6:1, 6:4. Само на " Ролан Гарос " той има 107 триумфа.

Надал, който има 13 трофеи на клея в Париж и рекордните при мъжете 21 от Шлема, затвори мача за 2 часа и 9 минути игра. В първите два сета той нямаше никакви проблеми против намиращия се на 139-о място в международната класация Муте, като успяваше да направи ранни пробиви и да води умерено играта.

В началото на третия сет обаче функциите се размениха и Муте пръв съумя да пробие подаването на противника си. Французинът поведе с 2:0, само че незабавно бе настигнат от Надал.

Испанецът, който е номер 5 в турнирната скица, съумя да направи още един пробив за 5:3 и сервираше за мача, когато ненадейно Муте осъществя втори пробив и резервира очакванията си.

Те обаче бяха унищожени единствено няколко минути по-късно, когато Надал осъществя седмия си брейкбол в мач, с цел да завоюва сета и да завърши срещата.

В третия кръг Краля на клея ще играе с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп. До момента двамата не са играли един против различен. Във втория кръг Ван де Зандсхулп отстрани ветерана Фабио Фонини след 6:4, 7:6(2), 3:2 и отричане на италианеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР