Испанецът Карлос Алкарас спечели титлата от АТР 500 тенис турнира

...
Испанецът Карлос Алкарас спечели титлата от АТР 500 тенис турнира
Коментари Харесай

Алкарас написа история с титлата в Рио де Жанейро


Испанецът Карлос Алкарас завоюва купата от АТР 500 тенис шампионата в Рио де Жанейро на клей и записа историческо достижение.

На финала седмият подложен младеж победи с 6:4, 6:2 третия Диего Шварцман от Аржентина за час и 27 минути игра.

Така 18-годишният Алкарас стана най-младият първенец в категория АТР 500 от основаването ѝ през 2009-а. На същия шампионат преди две години Карлито завоюва първата си победи на равнище АТР Тур.

Шварцман стартира мача с пробив за 2:0, само че противникът му го върна на часа. Ключовият миг беше при 4:4, когато Алкарас пласира необикновен минаващ удар от бекхенд, когато се намираше на 2 метра зад главната линия и съумя да направи брейк. Това беше сериозната точка в мача, след което испанецът диктуваше изискванията на корт „ Гуга Кюртен “ до края на дуела. Той осъществя пет от шестте си точки за пробив.

„ Направо не мога да допускам! Беше страхотна седмица за мен, играх на доста високо равнище. Това беше първият ми шампионат на алено отдавна и съм благополучен от формата, която демонстрирах “, съобщи Алкарас след награждаването.

Това е втора купа в кариерата на испанеца след тази в Умаг предходната година. Успехът и 500-те точки разрешиха на Карлос да прелети девет позиции до рекордната 20-а позиция в международната класация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР