Ислямска република Иран няма да признае , проведени от Кремъл

...
Ислямска република Иран няма да признае , проведени от Кремъл
Коментари Харесай

Иран няма да признае фалшивите руски референдуми в Украйна

Ислямска република Иран няма да признае, извършени от Кремъл на окупираните от Русия територии на Украйна.

Това стана ясно от изказване на представителя на Иранското външно министерство Насър Канаани по време на постоянния седмичен брифинг в Техеран, представено от организация ИРНА.

Той добави, че страната му поддържа всички старания, ориентирани към, и постоянно е обявявала готовността си да помогне за постигането на такова решение.

Канаани трябваше да дава отговор на въпрос на кореспондент за позицията на Иран за референдумите за присъединение към Русия, които се организираха предходната седмица в
самопровъзгласилите се републики Луганск и Донецк
в Източна Украйна, както и в следените от Русия елементи на Херсон и Запорожие на юг.

Канаани акцентира, че Ислямска република Иран, основавайки се на базови правила, акцентира нуждата от цялостното съблюдаване на териториалната целокупност на страните като главно предписание на интернационалното право и от ценене на правилата и задачите на Хартата на Организация на обединените нации.

Говорителят на иранското Министерство на външните работи декларира още, че Ислямската република счита, че
би трябвало да се заобикаля всеки провокативен ход, който може да раздвижи процеса на реализиране на мир и непоклатимост.
На фона на все по-голямата изолираност, в която се намира Русия, Иран е от дребното страни, които поддържат дейни контакти с Москва, в това число по въпроси от боен темперамент.

Иран достави на Русия огромни количества дронове и образова съветски боен личен състав за работа с тях, което президвика остра реакция в Киев. Иранските дронове са главно стремително средство на съветската войска сега за поразяване на цели в Украйна, включително на цивилни обекти.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР