Ислямисти окупираха начално училище и взеха заложници в село в

...
Ислямисти окупираха начално училище и взеха заложници в село в
Коментари Харесай

Над 200 ислямисти окупираха и взеха заложници в начално училище във Филипините

Ислямисти окупираха начално учебно заведение и взеха заложници в село в южната част на Филипините, оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес.

Селото е на няколко часа от град, където други екстремисти към този момент месец се бият с армията на страната.

Стотици въоръжени ислямисти нападнаха едва охраняван боен пост тази заран. Много се отдръпнаха, само че към 30 екстремисти влязоха в учебното заведение и употребяват цивилните като човешки щит, разясниха от армията.

Към момента те са в учебното заведение и държат цивилни. Те ги употребяват като човешки щит, сподели представител на армейско поделение, отговарящо за региона.

Представителят добави, че нападателите са сложили самоделни бомби към учебното заведение. Обаче не е ясно какъв брой заложници са взели и дали има деца измежду тях.

Нападението е осъществено на към 160 километра от град Марави, където терористи от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) се бият с армията към този момент месец. Стотици са починали при боевете.

Говорител на армията съобщи по-рано, че нападателите са от групировката " Ислямски бойци за независимост на Бангсаморо " - една от четири групировки в южния филипински регион Минданао, която се е врекла във честност на ДАЕШ.

Местната полиция разгласи, че групировката се пробва да помогне на екстремистите в Марави като отвлича вниманието на армията.

Около 200 екстремисти са подхванали нападението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР