Исландия спря устрема на националния отбор за момчета до 16-годишна

...
Исландия спря устрема на националния отбор за момчета до 16-годишна
Коментари Харесай

Исландия спря устрема на момчетата

Исландия спря стремежа на националния тим за момчета до 16-годишна възраст на Европейското състезание, което продължава в Сараево. Българският отбор се бори доста, само че не съумя да обърне коравите скандинавци и загуби с 69:79. Така отборът ни остана без шансове да се класира за четвъртфиналите на шампионата.

Съперникът стартира вихрено и натрупа задатък от 8 точки, които обаче не отхвърлиха нашите момчета. С доста старания и битка българите се върнаха в мача и на почивката резултатът бе еднакъв. Исландците обаче продължиха целенасочено и след почивката. Въпреки че на няколко пъти националите ни ги настигаха в резултата, в края победи противникът.

Константин Костадинов изигра отличен мач и наниза 7 тройки от 14 опита, като приключи с 30 точки, 5 битки, 3 асистенции и 1 открадната топка. Емил Стоилов добави 15 точки и 6 битки, а Константин Тошков се отличи с 4 точки, 5 битки и 8 асистенции (7 грешки). Макар че двата тима направиха съвсем еднакъв брой неточности в мача (Исландия - 16, България - 17), противникът се възползва повече от това и вкара 25 точки от грешките на българите.

" За страдание изиграхме най-слабия си мач досега в решителен миг в шампионата. Отборът на Исландия ни надигра изрично и безапелационно във всяка фаза на игра и действително резултатът трябваше да е над 20 точки за тях. Константин Костадинов беше играчът, който ни сътвори малко по заслужен излаз в мача ", разяснява след края старши-треньорът Христо Ценов.

Причините за неуспеха той изясни по този начин: " Липсата на дисциплинираност ни коства мача. Страхотна опция за момчетата да се поучат от обстановката и да израстнат тук и в този момент. Ситуацията е съществено предизвикателство за тима, като колектив, и за момчетата, като персони. Слава няма да има! Можем да затънем в тъга и самосъжаление, или да продължим да вършим това, което обичаме най-вече, с достолепие и чест. Вярвам, че ще се върнем в досегашното си психическо положение и ще си свършим работата по най-хубавия метод. Имаме дълг пред България и би трябвало да го осъществим! "

В последния си мач от груповата фаза на следващия ден отборът ни ще се изправя против Унгария.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР