Исландия ще използва повече енергия за копаене на bitcoin и

...
Исландия ще използва повече енергия за копаене на bitcoin и
Коментари Харесай

Мините за bitcoin ще ползват повече ток от всички домакинства в тази европейска страна

Исландия ще употребява повече сила за " копаене " на bitcoin и други виртуални валути през тази година, в сравнение с ще бъде нужна за покриване на енергийните потребности на семействата, гласи прогноза, представена от The Washington Post.

Малката европейската страна става все по-предпочитан избор за " фермите ", които имат потребност от големи количества електричество, поради остатъка на възобновима сила, с която може да се похвали островната страна.

 За “копаене” на bitcoin е необходим толкоз ток, колкото България употребява за година
За “копаене ” на bitcoin е необходим толкоз ток, колкото България употребява за година

Консумираното от " миньорите " електричество пораства с цената на криптовалутата

Бързият напредък на новата промишленост накара депутатът Смари МакКарти от " Пиратската партия " да предложи смяна в законодателството, която да разреши данъчно облагане на облагите от " мините ". Инициативата се възприема добре от исландците, които се скептични към спекулативната природа на криптовалутите след пагубната 2008 година.

Нужното електричество за основаването на виртуални валути, и изключително bitcoin, пораства. Компютрите се употребяват за комплицирани изчисления, които да удостоверяват всяка транзакция. В подмяна, " миньорите " получават част от " монети ", които към момента не са в циркулация. В случая с bitcoin има оптималната граница от 21 милиона, като към момента остават към 4,2 милиона за " изкопаване ".

Сред най-привлекателните характерности на Исландия е относително ниската междинна температура, което оказва помощ за охлаждането на компютрите и конкурентните цени за електричество от геотермални и водноелектрически централи.

Йохан Сигурбергсън, управител в енергийната компания Hitaveita Sudurnesja, предвижда, че нужното електричество за " копаене " на криптовалути ще се удвои до 100 мегавата тази година - повече от нужното за семействата в страната, в която живеят едвам 340 000 души.

 Китай може да ограничи тока за
Китай може да ограничи тока за " копачите " на bitcoin

Темата е била обсъждана на срещата, след която бяха неразрешени криптоборсите, твърди Reuters
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР