Исламабад. Пакистанската армия свали два индийски самолета, нарушили въздушното пространство

...
Исламабад. Пакистанската армия свали два индийски самолета, нарушили въздушното пространство
Коментари Харесай

РИА Новости: Пакистанските военни свалиха два самолета на индийските ВВС

Исламабад. Пакистанската войска смъкна два индийски самолета, нарушили въздушното пространство на страната в противоречивия район Кашмир, предава РИА Новости .
„ Един от самолетите падна на територията на Азад Кашмир, а другия – в региона на Контролната линия “, написа в своя „ Туитър “ началникът на пресслужбата на Въоръжените сили на Пакистан военачалник майор Асиф Гафур.
Пилотът на единия от свалените индийски самолети е задържан.
От външното министерство на Пакистан оповестиха, че Исламабад е показал качествата си за самозащита.

Изостряне на опълчването

Отношенията сред Ню Делхи и Исламабад са напрегнати обичайни. Между страните има политически, исторически и териториални различия, съответно за статута на региона Кашмир.
Кашмир е противоречива територия, чието делене не е закрепено с контракт. Там работят интензивно сепаратисти, обявяващи се за самостоятелност или присъединение към Пакистан.
Ню Делхи упреква пакистанските управляващи, че поддържат въоръжените сепаратисти, а Исламабад отхвърля сходни изказвания.
Кризата се изостри на 14 февруари, когато нападател самоубиец се взриви до колона на индийска военизирана полиция. Загинаха 45 души. Отговорност за офанзивата пое ислямистката формация „ Джайш е Мохамед “.
Във вторник самолети на индийските Военновъздушни сили нанесоха удар по лагер на „ Джайш е Мохамед “ в пакистанската част на Кашмир. В резултат от въздушния ред бяха унищожени голям брой бойци, както и принадлежащите им транспортни средства, оръжие и муниции.
Първият заместник-министър на външните работи на Индия Виджай Гокхале съобщи, че това е било „ безусловно належащо “, тъй като групировката е подготвяла нови офанзиви с присъединяване на самоубийци.
Освен това, по мнението на Ню Делхи, Пакистан и до момента не е подхванал никакви на практика ограничения за ликвидирането на инфраструктурата на терористите на своята територия.

Thats what we call a real strike 😎
Surprise 💕 We told you
2 Indian Jets shot down by Pak Air force
Welldone #PakistanArmy#Budgam #PakistanZindabad #PakistanArmyZindabad
pic.twitter.com/nqXEhhGbyb
— YaSiF یَاْسِفْ (@YasifChaudhry) February 27, 2019

Besharam log tumhare bap k trees the jo bhool jaen ge
we do surgical strikes with proofs 😘#PakArmyZindabad 🇵🇰#budgam #kararajawab pic.twitter.com/GYNurCSU9n
— Aadii🇵🇰 (@aadii_who) February 27, 2019

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР