„Искрено се надявам да има консенсус по отношение актуализацията на

...
„Искрено се надявам да има консенсус по отношение актуализацията на
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Ние никога не сме се бъркали в работата на президента, това е обида към него


„ Искрено се надявам да има консенсус по повод актуализацията на бюджета, тъй като това е задачата на парламентарно показаните политически сили. Тя е върховен акт на Народното събрание и би трябвало да има единодушие, тъй като в противоположен случай по значими неща може да не се получи такова, и при гласоподаване в пленарна зала някой приоритет да не получи своята реализация в актуализацията. Така че би трябвало извънредно умно и отговорно да подходят всички политически сили, с цел да се откри правилен път - подобен, който да сложи значимите и съществени тематики на масата, както и тяхното решение. Защото не една рецесия чука на вратата, дори към този момент сме в такава. Затова трябват разговор и мъдри решения. “ Това съобщи депутатът от ПГ на “БСП за България “ Иван Ченчев в ефира на Българска национална телевизия.

В предаването “Денят стартира “ той разяснява, че сега всеки търси с нещо да изпъкне пред другия и в тази обстановка Българска социалистическа партия в последните години е много поредна. „ Ние сме предвидими във връзка с това какво предлагаме и по какъв начин желаеме да го изпълним. “

Социалистът изясни, че с цел да бъде реализирана актуализацията на бюджета, би трябвало да има разговор и то по цели. „ Просто едни популистични оферти, които да минат като реализация в вероятно актуализиране на бюджета, по-късно няма да са потребни, те не са нужни за България. Затова политическите сили би трябвало за седнат и да начертаят целите, в противоположен случай ще се случи нещо, което е потребно за обособен водач, само че не и за страната. Тук е значимо всеки един от политическите водачи да подходи като общественик “, безапелационен бе социалистът.

По отношение на това дали има задоволително пари, Иван Ченчев разяснява: „ Виждаме какви пробойни има в страната. По обособените браншове това, което изнасят министрите, се демонстрират едни данни, които са меко казано тревожни, само че сега това не касае българския народ. Сега българският народ би трябвало да знае по какъв начин ще излезе от рецесията. На самоосигуряващите се лица би трябвало да се предложи по една минимална работна заплата - нещо, което ние предлагаме от ноември месец “, изясни социалистът като добави, че даденият образец е съответна мярка по съответен бранш.

Във връзка с оферти от служебния кабинет план за актуализация на бюджета Иван Ченчев съобщи, че всяко нещо, което е направено от група хора, може да търпи забележки от друга група хора.

„ За нас е недопустимо това, което се случи през вчерашния ден - от един политически водач пристигна едно меко казано необичайно предложение партиите да наложат на президента на кого да връчи третия мандат. Ние в никакъв случай не сме се бъркали на президента и по тази причина този ход на Мая Манолова буди неразбиране. Това е засегнатост за президента, тъй като сходен неприемлив напън е непонятен в тази обстановка “, означи той.

По мнението на Иван Ченчев президентът чака Народното събрание да прояви разсъдък и политическите сили да се схванат по значимите въпроси за страната. „ Ние чакаме президентът да връчи на Българска социалистическа партия третия мандат, само че в никакъв случай не сме се бъркали в решенията на Румен Радев. Ние сме рационални и поредни, предложили сме съответните ограничения. Ние сме доста уравновесени и диалогични в Народното събрание, тъй че търпеливо изчакваме опцията Българска социалистическа партия да сформира кабинет и ние ще се опитаме да се възползвам от това, в случай че получим мандата “, сподели още той.

На въпроса подготвена ли е Българска социалистическа партия с предложение за Министерски съвет Иван Ченчев отговори: „ Ние постоянно сме били подготвени с нашите оферти, тъй като Българска социалистическа партия е една солидна партия. Кой да бъде министър-председател се взема решение от груповия орган на партията. Корнелия Нинова би била добър министър председател, тя е и добър водач, само че всичко това го взема решение Националният съвет. В Българска социалистическа партия има доста почтени хора и персони и сега точно такава е отпред на партията “, разяснява той.

„ В серпантина на непрекъснати избори хората се измориха от това нещо. С “Има подобен народ “ организирахме много ползотворни договаряния, те демонстрираха съществено отношение и високо равнище на експертност и значително достигнахме до консенсус. Но във връзка с някои от имената на препоръчаните министри имахме своите запаси “, съобщи Ченчев по отношение на договарянията за първия мандат за сформиране на държавно управление.

„ Всички имат потребността от сформиране на кабинет, даже и механически, който да работи, с цел да може България да има късмет. Нови избори не е рационален вид за страната, по тази причина би трябвало да се направи всички допустимо, за съставянето на този постоянен кабинет “, безапелационен бе Иван Ченчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР