Искате ли да включите малко от традиционното индийско настроение във

...
Искате ли да включите малко от традиционното индийско настроение във
Коментари Харесай

Как да декорирате дома си с индийски елементи

Искате ли да включите малко от обичайното индийско въодушевление във вашия интериорен дизайн? Или може би сте човек, който търси хрумвания за включване на културни детайли от вашата лична страна в жилището ви? Докато актуалният минимализъм е известен по целия свят, няколко ясно изразени индийски аспекта на дизайна са незаменими за множеството индийски семейства. Не е изненадващо, че доста хора от други страни също желаят да украсят домовете си с индийски детайли. Именно те вършат дома да наподобява толкоз самоуверен, подробен и витален, като в същото време придават и чувство за деликатност.

Ето за какво, в случай че търсите способи да интегрирате индийските детайли в дизайна на вашия дом, ето четири хрумвания:

Дървени мебели

Малко неща доставят толкоз удобна приятност, колкото дървените мебели. В Индия най-често те направени от абанос, махагон, шишам, палисандрово дърво или саланово дърво. Това може да се употребява по зашеметяващи способи, с цел да сътвори атмосферата на удобен дом. Бар столове, акцентиращи дивани и дървени ракли са единствено част от многото други възможности за индийски фон, които може да употребявате в дома си.

Ярки и живи цветове

Избирането на ярки и неповторими цветове е най-хубавият метод за вливане на индийски детайли във вашия интериорен дизайн. Стойте надалеч от пастелни и светли нюанси. Вместо това изберете ярки тонове като алено, магента, алено, тюркоазено, шафран и синьо. Приемливо е да употребявате контрастни цветове във всяка стая. Стенописи, творби на изкуството, тапицерия, покривки за кревати и други декоративни детайли могат да демонстрират тоновете. Дори и да не сте фенове на индийските сериали, сигурно сте ги засичали по малкия екран. Няма по какъв начин да не са ви създали усещане просторните и цветни стаи.

Покажете индийски творби на изкуството и колекционерски предмети

Няколко картини, творби на изкуството или скулптури могат вярно да комбинират богатата просвета на Индия в една стая. Домашните украшения могат да бъдат направени от разнообразни ръчно направени форми на национално изкуство от страната. Изберете от модели на мандали, бродерии, които са богати и симетрични в дизайна, или модели, въодушевени от природата. Такива са тези с дива природа или цветя, които биха дали спомагателна прохлада на вашия дом.

Използване на тъкани

Внесете тъкани и шарки, с цел да придадете неотложно на всяка стая допиране на културата на тази страна. Текстилната промишленост в страната има дълга история, а локалните артикули от всеки район имат неповторим външен тип и дизайн. Може да употребявате индийски детайли като покривки за кревати, калъфи за матраци, пердета и постелки за маса. Вариант е и просто да включите разнообразни тъкани като батик, бандхани, каламкари и така нататък, в домашния фон.

Можете съвършено да изразите духа на интериора в този жанр във вашия дом, като включите някой от тези индийски детайли. Разбира се, гледайте да не прекалявате. Идеята е да добавите някакъв акцент от тази просвета, а не да декорирате цялото си жилище в този вид. Може да се изкушавате да сложите повече индийски детайли, само че в случай че не знаете какво тъкмо вършиме, рискувате да претрупате жилището. Така, вместо търсения резултат, ще постигнете чувство за кич. А никой не желае това. Затова преди да тръгнете да купувате всичко, което ви харесва, помислете за цялостната визия на жилището ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР