Искате да живеете по-дълъг, по-щастлив и по-здравословен начин на живот?

...
Искате да живеете по-дълъг, по-щастлив и по-здравословен начин на живот?
Коментари Харесай

10 причини да консумирате ядки по-често

Искате да живеете по-дълъг, по-щастлив и по-здравословен метод на живот? Тогава оставете бисквитките, чипсовете и солетите настрани и започнете да добавяте повече ядки и семена в менюто си. С какво са потребни ядките и за какво толкоз горещо се предлагат? Защо споделят, че постоянно е по-добре да изядеш шепа ядки, вместо вкусна бисквита, цялостна със захар и мазнини? Ето 10 невероятни обстоятелството, които би трябвало да знаете за ядките:

Ще имате по-здраво сърце. Ежедневната консумация на ядки доста понижава риска от сърдечни болести. Те съдържат подтикващ работата на сърцето микс от ненаситени мастни киселини, витамини и минерали, което ги прави един от най-важните съдружници на сърдечното здраве. Алфа–линоловата киселина понижава риска от аритмия и натрупването на холестерол в артериите, укрепва стените на кръвоносните съдове и предотвратява високото кръвно налягане.

Помагат за стимулирането на мозъчната функционалност. Ядките обезпечават доста количество аминокиселини и антиоксиданти, които усъвършенстват паметта и мозъчните функционалности. Благодарение на фолиевата киселина и витамните А и Е, нервната система действа доста по-добре и се понижава риска от деменция и болест на Алцхаймер.

Ядките оказват помощ в контрола над тежестта ви. Високо наличие на фибри и белтъчини в ядките спомага за изгарянето на мазнините в тялото, което оказва помощ в битката с редуцирането на тежестта, макар тяхната висока калоричност. Хората с наднормено тегло, които включват бадеми, орехи и други типове ядки в диетата си, ще понижат тежестта си доста по-лесно от останалите. Освен това, умерено можете да консумирате ядки и през работно си време или когато сте в придвижване, както и да ги добавяте към обичаните си предписания.

 типове ядки

Незаменим протеинов източник. Много хора научават за големите изгоди за здравето от елиминирането на скотски артикули в интерес на растителните. Въпросът е дали получават нужната дневна доза протеин. Ядките оферират висококачествени аминокиселини и безпорно са превъзходен вид за набиране на белтъчини в организма.

Подобряват работата на храносмилателната система. Основното преимущество на ядките в помощ на по-доброто храносмилане се дължи на наличието на диетични фибри. Те усъвършенстват абсорбцията на хранителни субстанции в червата и улесняват отделянето на отпадъчни артикули. Храненето с ядки усъвършенства храносмилането и зарежда дебелото черво с потребни бактерии, които контролират рН на организма. Благодарение на това, вие можете да се радвате с изключение на на здрави вътрешности и перисталтика, и на здравословно тегло.

Ядките понижават риска от рак. Многобройни изследвания са потвърдили безпорните преимущества на ядките в битката с рака. Нека вземем да вземем за пример орехите. Диетите, богати на орехи или орехово масло, могат да забавят растежа на рака на простатата, а също разпространяването на рак на дебелото черво. Доказано редуцират и риска от рак на гърдата. Ефектът се дължи на антиоксидантните свойства на омега-3 мастни киселини и витамин Е, открити в тях.

Действат противовъзпалително. Омега-3 мастните киселини в ядките са свързани с контрола и намаляването на възпалителните процеси на тялото. Много лекари и здравни експерти настояват, че множеството болести се коренят в неналичието на надзор върху възпалителните процеси в организма. Консумирането на тези храни е от основно значение за попречване на многочислени чести и хронични болести.

 консумация на кашу

За по-здрав сън. Ядките са богати на главните минерали селен и калий, които спомагат за по-добрия и здрав сън. Шансовете за прекарване на проблеми със съня се понижават с 20%, когато количеството на селен се завиши, а на приема на минерали, посредством консумирането на ядки, оказва помощ в битката с хроничната отмалялост.

Ядките понижават риска от диабет. От една страна, тъй като, както споменахме, в случай че изядете шепа ядки е в пъти по-добре от бисквита със захар, което понижава риска от диабет вид 2. Проучвания са открили, че за хората, които употребяват ядки минимум два пъти седмично, е с 24% по-малко евентуално да развият болестта.

Ще повишите либидото си. Ако сте по-здрави и по-енергични, несъмнено, че по-често ще се чувствате „ в въодушевление “, само че ядките спомагат за поддържането на половото предпочитание. Бадемите постоянно се загатват като афродизиак, защото са богати на есенциални мастни киселини, които спомагат за поддържането на здравословен баланс на половите хормони.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР