Исканията им са за достойно заплащане в системата на ведомството

...
Исканията им са за достойно заплащане в системата на ведомството
Коментари Харесай

Служители на МВнР излязоха на протест в центъра на София

Исканията им са за почтено възнаграждение в системата на ведомството и за почтено бъдеще на българската дипломатическа работа

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на митинг на площад „ Независимост “ с претенции за почтено възнаграждение в системата на ведомството и за почтено бъдеще на българската дипломатическа работа, осведоми Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец от Професионалното обединяване на държавните чиновници на дипломатическата работа обявиха, че стачните дейности в Министерство на външните работи ще продължат до намирането на решения по поставените претенции, като следва включването в ефикасната стачка на чиновници от задграничните представителства на министерството.

Служители на Министерство на външните работи започнаха протестни дейности във ведомството на 2 декември, с искане за нарастване на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дълготрайно и краткосрочно командироване и преустановяване на практиката за понижаване на главната заплата при дълготрайно командироване.

Преди това, на 30 ноември, имаше едночасов митинг с искане за почтено възнаграждение в системата. Тогава протестиращите хвърлиха жълти стотинки като израз на несъгласието си повече да работят за толкоз ниски хонорари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР