„Искането на БСП е пореден епизод от оперетата „механично заяждане“.

...
„Искането на БСП е пореден епизод от оперетата „механично заяждане“.
Коментари Харесай

Изслушване на премиера в Народното събрание ще има, твърди Валери Симеонов

„ Искането на Българска социалистическа партия е следващ епизод от оперетата „ механично заяждане “. Г-жа Нинова, която вижда съществуването си в политиката само като опит за опълчване с министър-председателя или с други думи – опит да свети с отразена светлина, за следващ път внася едно безсмислено предложение “. Това съобщи пред ТВ „ Европа” водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Той беше безапелационен, че в случай че опозицията и Нинова са имали потребност от способена информация, обвързвана с разпространяването на ковид – би трябвало да поканят на чуване Щаба, основния здравен контрольор или някой от хората, които дават отговор за това. Ако са имали потребност от чуване на административните ограничения и това какви ограничения взима страната – е трябвало да поканят здравния министър, на който всички в Народното събрание вмениха правото да издава заповеди, свързани с противопоставяне на разпространяването на болестта. „ Но както виждате – опозицията не прави нито едното нито другото, а просто търси следващата оперетна сценка, която да бъде предавана по малките екрани “, заключи Валери Симеонов.

По думите му имаме сериозен щаб, формиран от експерти, който осведоми българските жители заран и вечер. „ Не познавам друга страна, в която това да се прави по този начин “, акцентира водачът на НФСБ.

„ Изслушване ще има – министър-председателят ще бъде в залата на Народното събрание, ние също. За да не продължат упреците в безнаказаност и пренебрежение към политическия опонент”, заяви Валери Симеонов. Позицията на НФСБ е, че когато има болест – би трябвало да се слушат лекарите.

„ Аз бих предложил на някои мои сътрудници да не се изживяват като лекари, тъй като могат да си завоюват прозвището „ Д-р Смърт “. НФСБ е за съблюдаване на ограниченията в размера, мащаба и периода, които Щабът е решил. И приказките за преустановяване на изключителното състояние преди този момент да е предложено от Щаба не са нищо друго, с изключение на опит за подмазване на част от хората – или другояче казано – популизъм. Тези радетели за психическото здраве на жителите, които са затворени в къщи, да не не помнят, че душевен заболявания имат живите хора. Мъртвите нямат нищо! “, акцентира Валери Симеонов.

След като поисканото от лявата съпротива изключително съвещание за предишния вторник се провали, защото депутатите от ГЕРБ отхвърлиха да се записват в пленарната зала, Българска социалистическа партия още веднъж внесе в парламентарното деловодство настояването си със същия дневен ред - чуване на министър-председателя. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насрочи нова дата - 28 април, за събиране на народните представители и чуване на премиера Бойко Борисов за ограниченията в битката с ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР